51.085509 5.115112

Edelstenen


Edelstenen worden nog altijd geëerbiedigd vanwege hun spirituele en genezende eigenschappen. Mensen zijn al eeuwenlang gefascineerd door edelstenen en kristallen. In de twintigste eeuw werden edelstenen meer op een natuurwetenschappelijke wijze onderzocht. Geneeskrachtige stenen werken op basis van hun trillingen en kleuren. De genezende werking wordt in meerdere therapieën op diverse manieren benut. Kleuren, vormen en trillingen zetten reacties in gang die lichamelijk, geestelijk en ook in de ziel verbetering bieden.

Edelstenen brengen “energie in beweging” en zijn ook veranderlijk. We zien en merken dat ook in de natuur aan o.a. de verschillende seizoenen en in ons lichaam en onze geest. 

Welke invloed hebben edelstenen?

Bij gezonde, fitte mensen functioneert het lichaam goed en is het meer in harmonie: een onbelemmerde stofwisseling zorgt dat zenuwen en organen alle noodzakelijke stoffen krijgen, bloed en cellen worden regelmatig vernieuwd. Als er ziekten of klachten optreden dan is een optimaal samenspel verstoord.

De natuurgeneeskunde en de alternatieve geneeskunde beschouwt de mens als één geheel en heeft een veel grotere kijk op allerlei klachten. Het doel is om terug het evenwicht in het organisme te herstellen. Het moet weer leiden tot een goede verzorging van alle cellen in het lichaam. Hierbij spelen ongehinderde energiestromen een belangrijke rol. Ziekten worden in deze zin beschouwd als blokkades van deze energiestromen. Shiatsu, Feng shui rond en op het lichaam in combinatie met edelstenen kunnen ons daar een heel stuk mee verder helpen.

Welke edelsteen past bij jou?

Ondanks de zovele beschrijvingen van edelstenen en hun geneeskrachtige werkingen is je gevoel en intuïtie bij het kiezen van een edelsteen heel belangrijk. Onderschat de taal van je eigen lichaam niet. Neem maar eens een edelsteen in de hand die je spontaan aanspreekt en voel wat het met je doet vanbinnen, voel hoe de trillingen op je inwerken. Elke edelsteen bevat een eigen specifieke energie. Kidosa helpt je graag met het uitzoeken naar de juiste edelstenen die je nodig hebt, voor zowel je lichaam als je omgeving te ondersteunen. Bij het uitkiezen kunnen we gebruik maken van verschillende technieken die eigen zijn aan Kidosa, om de juiste edelsteen voor jou lichaam te vinden. We kunnen zoeken op je eigen energie, sterrenteken, klachten…. 

Edelstenen bij Kidosa

Kidosa heeft haar eigen speciale manier om met edelstenen te werken, en dat delen we graag met U tijdens een sessie.

Het verband tussen je lichaam, de natuur, de seizoenen, de windrichtingen, de 9 zones van Feng Shui, polariteit, de chakra’s en de astrologische planeten vormen allemaal een geheel om onze harmonie tussen lichaam en geest te verreiken.

Je kan een edelsteen als sieraad dragen maar ook in zones leggen in je woning volgens de windrichting, volgens de 9 zones van Feng Shui, volgens de natuurelementen, … Je kan ze op specifieke zones op je lichaam leggen om te activeren, alsook op je organen om spanningen te verlichten.

Op deze manieren kunnen we edelstenen gebruiken om onze gezondheid te ondersteunen, maar daarbij hebben we wel geneeskrachtige edelstenen nodig. Kidosa is gespecialiseerd in het zorgvuldig uitzoeken van daarvoor bestemde edelstenen, ze moeten immers voldoen aan een aantal kwaliteiten, normen en krachten.

Je dient er rekening mee te houden dat een edelsteenbehandeling niet werkt als een medicijntabletbehandeling na eenmalige toediening. Voor een succesrijke behandeling met edelstenen moet men wat voeling en geduld hebben. En de edelsteen moet geregeld gezuiverd worden.

Naast de helende werking mag je ook niet vergeten dat edelstenen ook een heel esthetische waarde hebben en de natuur in je woning, leef- en werkomgeving brengen.

Mogelijke vormen en structuren zijn:

 • Puntige: edelstenen met een punt
 • Gepolijste: ruwe edelstenen die polijst zijn tot een glad oppervlak
 • Ruwe: edelstenen in hun natuurlijke, gedolven staat

Edelstenen onderhouden

We kunnen edelstenen als ons beste maatje verzorgen, door ze op regelmatige tijdstippen te ontdoen van negatieve ladingen. Vandaar dat we edelstenen afspoelen onder stromend water (het beste is natuurlijk bronwater, liefst geen kraantjeswater). Een andere mogelijkheid is de edelstenen zuiveren met een specifieke etherische olie. Op deze manieren kunnen de edelstenen terug in hun kracht toenemen.

Interessante boeken

 • Gids geneeskrachtige stenen voor lichaam en geest
  Julia Labacher, ISBN 90-4390-010-9
 • De positieve kracht van kristallen
  Mary Lambert, ISBN 90-447-1233-0
 • Kristallen gids
  Judy Hall, ISBN 90-5920-858-2