51.085509 5.115112

Polariteit


Een goede gezondheid bestaat uit meerdere factoren. De manier waarop we naar het leven kijken, bepaalt in welke mate we voor ons lichaam zorgen. We kunnen goed zorg dragen voor onze gezondheid of er juist inbreuk op doen door bv.: eten van verkeerd voedsel, slechte leefgewoonten handhaven, negatief gedrag vertonen, te veel stress en/of emotie, een ongezonde omgeving...

Waarvoor staat Polariteit?

Polariteit staat voor twee tegenovergestelde energieën: Yin en Yang. Alle levende wezens op deze planeet zijn samengesteld door deze twee oerkrachten, die tegengestelden zijn en elkaar aanvullen. De wisselwerking tussen deze beide energieën brengt levensenergie voort. Al onze cellen bevatten deze energieën, van de ene meer dan van de andere. Het is echter belangrijk dat we er voor zorgen dat ze in evenwicht zijn, anders krijgen we een heleboel klachten en wordt ons lichaam ziek. Je kan je polariteit meten met een polariteitstoestel. De grondlegger van het polariteitstoestel is Dr. Elzen, een arts uit Limburg.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst gaan we samen je huidig voedingspatroon bespreken. Vervolgens meten we met een polariteitstoestel de polariteitswaarde van je lichaam. Daarna kunnen we voedingstips aanbieden, naar gelang de waarde van de meting. Bij een yin polariteit ga je yang voedsel nuttigen en bij een yang polariteit uiteraard juist yin voedsel, beide om te streven naar meer evenwicht. Je wordt geboren met een bepaalde lichamelijke gesteldheid (constitutie). Na verloop van jaren kan je voedselpatroon veranderen, waardoor ook je polariteitswaarde verandert. Wanneer je het lichaam voed met gezond, biologisch voedsel, zal het lichaam het veel beter opnemen, verwerken en je organen beter voeden. Polariteit, Yin en Yang zijn steeds in beweging. Nadat je na een bepaalde periode je voedsel aangepast hebt, laat je best opnieuw een meting doen. Dan heb je een idee hoe je polariteitswaarde staat en hoe jij je voelt met deze nieuwe waarde meting. 

Waarom kiezen voor Kidosa?

Kidosa staat voor “energie in beweging”. Polariteit is steeds in beweging en veranderlijk. Enkele voorbeelden van yin en yang energie: dag en nacht, donker en helder, warmte en koude, droog en nat, hard en zacht.

Bij een polariteitsmeting bij Kidosa gaan we niet alleen je algemene polariteit meten, maar gaan we nog meer meten, zodat we onze voedingstips nog beter kunnen aanpassen, specifiek voor jouw lichaam. Je mag zelfs een beperkt aantal voedingsmiddelen meebrengen naar een consult om ze te laten uittesten via Kinesiologie. Zo kan je te weten komen of je lichaam erop bio-regenereert, het goed verteerd, het goed opneemt, het goed kan verdragen, enz. …

Ben je benieuwd en/of geïnteresseerd? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een polariteitsmeting. Reken hierbij op een uurtje: de duur van een consult is ongeveer 45 min, de duur van een nameting is 15 min.

Invloed op het lichaam

De begrippen Yin en Yang kan men als volgt onthouden:

Yang energie is een samentrekkende energie en geeft hardheid en stevigheid en is vastmakend en compact… Yin energie is een uitzettende energie en geeft soepelheid, zachtheid en is loslatend… Men heeft van allebei evenveel nodig om goed te kunnen functioneren.

Voorbeeld:

  • Kenmerken van Yang energie in je lichaam is dat je het vaak warm zal hebben, ten opzichte van  Yin energie zal je vaak koude ervaren.
  • Bij de lichaamsbouw merken we grote smalle mensen (Yang) of eerder kleinere rondere mensen (Yin).
  • Waarom helpt een bepaalde pijnmedicatie wel voor de ene persoon en niet voor de andere? Dit geeft aan dat het lichaam waarschijnlijk een andere polariteit bevat. 

Invloed op voedsel

Ook hier kunnen we spreken van het grote verschil in voedsel tussen Yin en Yang energie.

Voorbeeld:

Wortelen: de wortel zelf is hard en dus Yang en het loof is zacht, soepel, slap en dus Yin. Bij sla zien we dat ook. De nerf van de sla is Yang en het blad is Yin. Wanneer we dat beiden zouden eten geeft dat evenwichtig voedsel (Yin en Yang) voor ons lichaam. En voedsel is ook heel belangrijk, want vaak wordt ons lichaam ziek en hebben we allerlei klachten door teveel aan Yang voedsel of anderen door te veel aan Yin voedsel.

Aardappel kan je in verschillende vormen bekijken. Gepureerd en gestoomd is Yin, gekookt is neutraal en gebakken of gefrituurd is Yang.